Вчителька зі Звенигородки відсвяткувала 100-річчя

Дата публікації

Перегляди: 4

П’ятого січня 100-літній ювілей завітав до знаної в Звенигородці вчительки, жінки, яка сумлінною працею заслужила повагу містян, Ганни Панасівни Вакуловської.

Ювілярка народилася 5 січня 1924 року в селянській родині в Новоіванівці на Полтавщині. На її життєвий шлях припали безліч випробувань: колективізація, Голодомор, Друга світова війна й повоєнна відбудова. Та потяг до знань – вчитися самій і навчати інших – не полишав її ніколи. Після закінчення педагогічного училища працювала вчителем початкових класів на Рівненщині, згодом жила і навчалася в Новосибірську, куди завела доля після одруження.

Та невдовзі знову повернулася в рідну Україну, у Ватутіне, де також навчала дітей в одній із місцевих шкіл. А вже звідти переїхала у Звенигородку, де й живе вже багато літ.

«Навіть не віриться, що стільки всього довелося пережити, — зізнається Ганна Панасівна і додає. — Тільки б мир був на землі й не гинули наші діти».

Шполянські вісті

Previous post Хто із переселенців втратить допомогу у лютому 2024 року
Next post Юні художниці відзначені подарунками і дипломами за участь у конкурсі «За нашу свободу» — Новини Черкащіни